Godt nytt år! (nyttårsaften 2017)

I 2017 har jeg testet 70 ulike biler, el-biler, ladbare hybrider, hybridervarebiler, sportsbiler, cabrioleter og familiebiler for 5 og for 5+ og mye mer.
90 nye inlegg, noe som betyr at jeg ikke bare har testet biler, men også besøkt biler som kommer ut på markedet snart, vært på bilmesse og testet litt annet bilrelatert som å montere DAB i Saab, og bilpleie på detailingnivå.
Det har vært svært mange gode opplevelser i 2017!

Jeg skal ikke trekke fram alle, men noen få må det være plass til før dette året snart er over.

Nye BMW 5-serie testet jeg i februar, og selv om bilen var helt suveren, er det faktisk det å styre bilen fra nøkkelen jeg husker aller best. Sikkert fordi jeg ikke har testet akkurat det før, men også fordi det rett og slett var veldig moro. 

En annen bil jeg må få trekke fram er nye Mercedes E-klasse All Terrain som jeg testet i mai, som jeg likte veldig godt fordi det på en måte er så mange biler i en bil.


Fin på skogsvei, komfortabel på motorvei, sportslig på svingete vei. Litt dyr, men veldig god.

Jeg testet rett og slett mange særdeles gode og heftige biler i mai, M2 og en del AMG, men likevel må jeg trekke frem BMW M550i som en av årets heftigste biler og opplevelser, selv om kjøreturen var kort.


Helt utrolig silkemyk komfort, men så trykker du ned gasspedalen, og villdyret som bor under panseret våkner – rett og slett en helt enorm opplevelse!
Denne skulle jeg gjerne hatt en sommerferie gjennom Europa!

I juni testet jeg årets nye familiefrakter for de som ikke ønsker å bruke 700 000 eller mer på bil, men trenger 7 seter en gang i blant, og ønsker komfort og en moderne og god bil. Du har kanskje gjettet at det er Peugeot 5008, en bil som har gjort noen enorme kvantesprang fra forrige versjon, og som har et av årets mer innovative og stilige bilinteriør.

Når det gjelder biler med stilig design, kommer nye Volvo V90 høyt på denne lista, og motoren du får med V90 T8 er knallartig! Mange velger nok XC60 med T8, fordi de ønsker SUV, men V90 er faktisk en del billigere enn sin SUV-bror. En designperle for de som ikke har noe imot å sette seg ned i bilen sin.


Når jeg først er inne på ladbare hybrider kommer jeg ikke utenom Mini sin ladbare hybrid, det må være markedets kuleste ladbare hybrid.
Med kulest tenker jeg da på utseende og innvendig design, samt kjøreegenskaper – så kul at den blir en lykkepille av en bil.

En annen ladbar hybrid som overasket positivt i økonomiklassen er Kia sin Niro ladbare hybrid.
For de som er på jakt etter masse følelser treffer denne kanskje ikke midt i blinken, men for de som er på jakt etter mye bil for pengene, så bør denne treffe godt og fremtidsrettet. Og selv synes jeg den er ganske kul utenpå, og svært godt utstyrt inni.

I august fikk jeg en stor opplevelse fordi jeg ble trukket ut i Sigmund Aasen sin Facebook-konkurranse til å bli med på en dag på Rudskogen med Mazda.


Der fikk jeg teste Mazda CX-5 på crazy terrengløype, og MX-5 på banekjøring med instruktør – ikke siste gang jeg er på Rudskogen!
CX-5 fikk jeg testet i ulike versjoner i løpet av 2017, også på vinterglatte veier, en bil som imponerer i forhold til prisen!

Når det gjelder el-biler i 2017 er Opel Ampera e vanskelig å komme utenom, endelig en rimelig el-bil med god rekkevidde.


At Opel skulle oppleve så store problemer med overgangen fra GM til PSA er bare trist, og leveringsproblemer for Opel Ampera e har ødelagt mye for en ellers god el-bil.

Mye tyder på at den nye Nissan Leaf kommer til å bli en av de mer solgte el-biler i 2018. Vi fikk bare hilse på den i 2017.

Det ble ikke test av så mange cabrioleter i 2017, men fikk da testet Fiat 124spider, og tatt ganske mange fine bilder av den – fin bil i fine omgivelser blir det fort mange fine bilder av.


Selv om akselerasjonen på papiret ikke er så rå, er kjørefølelsen med en slik cabriolet helt fantastisk god! Bør oppleves!

Når man skal velge bil må man finne et kompromiss mellom økonomi og følelser.
Man må også se på kjøremønster og på hvilke behov bilen skal dekke.


Alfa Romeo Stelvio er en bil som nok vil appelere godt til folk sine følelser, nydelig å kjøre og vakkert design utenpå og inni.
En bil jeg raskt ble glad i.

VW er kanskje ikke et bilmerke du forbinder med luksus, men har du testet en godt utstyrt Tiguan Allspace? Eneste som er litt synd er kanskje at prisen er litt høy når utstyrsnivået er høyt.


En bil du kan få med 7 seter, 4Motion og automatgir – denne kan storfamilien cruise langt med.

Jeg har også testet litt varebiler, selv om det ikke er flest av slike tester enda.


Denne pickupen fra Mercedes-Benz er deres første i den nye X-klasse, og det var en komfortabel overraskelse! Veldig moro å få testa på glatta!
Mange gleder seg til den kommer med MB motor og drivlinje/gear i 2018.

En ny kategori måtte nesten lages på slutten av 2017 da jeg testet Kia sin nye Stinger.


Veldig moro at Kia lager en så heftig kul og god bil som dette!
Er nok flere av bilene fra 2017 som hadde fortjent å havne i GT-kategorien, bare å komme med innspill på slikt!

En annen desemberglede for bilfolk på Sørlandet var at Lexus åpnet sin butikk i Kristiansand, nærmere bestemt Sørlandsparken der “de fleste” bilforhandlere har lokaler.


Gleder meg til å bli kjent med Lexus, og det var en glede å få bli litt kjent med Lexus NX 300h før jul!

Noe av det beste med høsten 2017 var å starte samarbeidet med Batfish, og få meg kontor i deres kontorfellesskap First Floor!
Ett av prosjektene våre denne høsten var å få laget en film for å få vist fram hva vi kan få til sammen, og vi laget da en film av Opel sin lekre Insignia SportsTourer OPC.


Satser på at det er mange forhandlere og importører som ønsker seg bil-film og promo-film av ulike bilmodeller i 2018, det er bare å ta kontakt!

Så raskt som mulig i 2018 kommer bloggen min til å havne på en ny plattform, og på adressen www.nybiltester.no
Bloggsamarbeid som jeg ikke kan si så mye om enda kommer på plass i lpøpet av første kvartal.
Og det er mange nyheter på bilfronten – så følg med videre inn i 2018!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram, det er veldig hyggelig!

 

Så ønsker jeg deg et særdeles godt nytt år!!

Siste innlegg