Test av Peugeot 2008 – ny utgave (juni 2016)


Nye Peugeot 2008 er av meg definert som en mellomstor bil, fordi den er mye større enn biler som VW Up og Aygo, og litt større enn VW Polo og Yaris.
En mer høyreist bil, SUV, men har ikke firehjulstrekk.
Sammenlignet med forrige 2008 har den virkelig fått seg en svært så vellykket ansiktsløftning!
Prismessig starter den på 215 500 i Access utstyrsnivå og med en 1.2 bensin på 82 hk.

Oppdatert des 2017Vintertest av Peugeot 2008.


Etter Access kommer Active, Allure og GT-Line. Jeg kjørte en 1.2 bensin med 110 hk som passet veldig fint til bilen.
Samme motor finnes også med automat, og det er kampanjepris på automatgir for tiden hos Peugeot, så det får du for 4 900 istedenfor 15 000.

 

Resten av denne testen finner du nå på denne bloggens nye nettadresse – www.nybiltester.no

 

 

#nybil #bil #Peugeot #2008 #Peugeot2008 #Allure #SUV #diesel #bensin #test #biltest

 

  1. hilde høgsnes: Man trenger ikke ha peiling på biler, men det er lurt å se hvem man liker, og så bruke litt tid på å prøve dem. Da finner man som regel en bil man trives med.
   Veldig fint det nye designet Peugeot kommer med nå på sine crossovere, som denne 2008 og den kommende 3008.
   Takk for hyggelig tilbakemelding!
   Mvh
   Hans Vidar

  2. Hei. Kjører sjøl en 2012 Peugeot 508sw med 1.6 e-hdi motor og emg girkasse. Bilen er fin, men jeg skulle gjerne hatt ei vanlig automatkasse i den, emg og jeg kommer ikke alltid overens. Kjørte idag tur retur Kristiansand på 0,42L/mil med en snitthastighet på 84 kmt. Men med fremtidens bensin og diesel avgift uro, hva ville du valgt? Og hvilken motor anbefaler du på en tilsvarende bil som min?

  3. Knut Einar: Peugeot er vel mer på vei tilbake til “vanlig automat” ut fra det jeg har fått med meg, er ikke bare du som synes emg kan være litt uberegnelig i når den girer, og da blir det ikke så mykt girskift.
   Har selv en 1,6 diesel i min Citroën Grand C4 Picasso, og forbruket er jo utrolig lavt på de motorene der.
   Når det gjelder avgifter, så er det litt avhengig av hvor du bor og hvor ofte du bytter bil… Oslo, Bergen, Trondheim er jo byer som ser på mulige løsninger for å få ned dieselbilbruk i sine byer. Da motorer som ikke er Euro6 godkjent (etter det jeg har fått med meg). Bor man, eller kjører man mye i slike byer ville jeg kanskje valgt bensin. Samme om du kjører mye veldig kort.
   Kjører du mest litt langt (over 15 km til jobb) og i god fart (70 og over) så er jo diesel mest økonomisk og miljøvennlig.
   Tror ikke staten kommer til å gjøre store endringer i avgifter på diesel i løpet av veldig kort tid. Så spørs det jo om MDG kommer til makten, da blir verden brått mer uforutsigbar.
   (Hybrid krever ganske kort vei til jobb, og gode lademuligheter for å bli særlig aktuelle).

  4. Jeg har kort vei til jobb, men kjører ganske mye utenom så er nok diesel som blir rimeligst for min del da. Men det blir nok vanlig automat på neste bilvalg ja 😉

  5. Hadde først en 2014 allure med 82 hester og automat, bytta inn den og kjøpte en ny (2016) 2008 GT Line med 110 hester med automat. Kan ikke få fullrost den bilen. Dette er en bil man faller for når man får kjørt den, i tillegg så er den blitt mye freshere med den nye fronten.

  6. Jobber selv med Peugeot og har bestillt en 2008 Allure med 110 hk og den nye automaten! Det er en perfekt bil for meg! Lett å sette seg inn å ikke ned,god oversikt,fin motor med automat:) likte testen din av bilen:)

  7. Jan Gullby: Takk takk! Den nye har virkelig fått seg et stilig utseende! Men den du har bestilt er nok god den også, og brukt blir jo mye rimeligere 🙂 Gi meg gjerne beskjed hvordan driftskostnader og driftssikkerheten er når du har hatt den en stund 🙂

  8. Har bestillt den nyeste modellen:) den du har testet! Gleder meg:) kjørte en demo bil på Fredag for å prøve Apple Car Play og det virker veldig bra! Navigasjonen fra Iphone kommer opp på skjermen i bilen:) veldig bra!!

  9. Jan Gullby: Apple Car Play er helt klart moro, og det funker likt og like bra i de bilene som har dette. Har selv opplevast Siri ikke er supergod på å få med alt jeg sier når jeg dikterer sms, men det blir sikkert bedre og bedre med tiden. Navigasjonen er jo gull ja!
   Selve bilen er også bra, så skjønner godt at du gleder deg til den!!

  10. Hei,jeg lurer på å skaffe meg en ny 2008.Har nu en 2015 LangPartner(for øvrig min fjerde Peugeot)med 100 hk Hdi-motor og kommer garantert å få samme motor i en evt.ny bil.Den er relativt kvikk og har et utrollig lavt forbruk hvis det er det man er ute etter.Samtidig er det den motoren som “forurensa”minst.

  11. Jeg har akkurat kjøpt meg en ny Peugeot 2008 Alure med masse ekstrautstyr.- som ryggekamera, gripkontroll. GPS og diverse kromlister.
   Gleder meg til levering……
   Aldri kjørt en Peugoet før så dette blir spennende.
   Entusiasten

  12. Hei, jeg vurdere å kjøpe Peugeot 2008, 2015 modellen, den er manuell og bensin bil den jeg har sett på. Men jeg har hørt at det ikke er lurt å kjøpe franske biler fordi de blir fort ødlagte, trenger mange reparasjoner etter hvert og det blir dyrt. Noen som har erfaring med dette?

  13. Takk for oppmuntende kommentar Hans Ivar !!
   Venter fortsatt på min nye bil. Det siste nye var at den sto på eksporthavnen klar for sending.
   Vet at den skipes over til Drammen, behandles med Tectyl før den leveres forhandler.
   Tar dette lang tid ?
   Har kjøpt alt av sikkerhetsanordninger som parkeringsassistent, ryggekamera, navigasjon, gripkontroll etc…. og så valgte jeg automatgir og soltak.
   Noen erfaringer med automatgir og hurtiggiring ? Er vant med å kjøre mauell girkasse, bortsett fra en bil jeg kjøpte for 30 år siden – men regner med at utviklingen har skridet fremover.
   Ellers har jeg kjørt Fiat som jeg har vært meget fornøyd med i 34 år men valgte nå Pugeot på grunn av flytting og at det i nabolaget mitt er en Peugeot- forhandler.
   Falt fullstendig for Peugeot 2008 Allure. og valgte den nye fargen som er rød (metalliclakk med et et klarlag oppå i farget lakk.
   Gir dette ekstra beskyttelse for lakken – med klarlakk oppå metalliclakk?
   Angående plass i baksetet så er jeg fullstendig klar over sittekomforten bak. Men det er bare jeg og kona som stort sett bruker bilen.
   Ellers takk for din gode blogg
   Vennlig hilsen
   Jan- Erik Ottesen Høllesli
   (nyinnflyttet på Jæren)

  14. Jan-Erik Ottesen Høllesli: Hei! Jeg vet ikke hvor lang tid som går til å få bilen din ferdig understellsbehandlet når den kommer til Norge, for har ingen egen erfaring med situasjonen. Men mulig forhandleren kan ha en idé om det?
   Automatgiret på 2008 har jeg ikke testet, men på 3008 fungerte det meget godt, så har ingen grunn til å tro noe annet om 2008.
   Utviklingen har kommet langt på automatgir ja!
   Vil tro laget med klarlakk gir ekstra beskyttelse, spesielt v steinsprut og denslags situasjoner, men er ingen ekspert på lakk. Fin farge du har valgt!!
   Takk for hyggelig hilsen!
   Vil tro du blir strålende fornøyd med din 2008!

  15. Har akkurat kjøpt meg Peugot 2008, brukte den på hytta i helgen. 60 mil med et forbruk på 0,47.
   Er superfornøyd med alt. Eneste minuset er at jeg synes det er veldig dårlig lyd på radioen, vet ikke om jeg har stilt feil. Noen andre som har erfaring med dette?

  16. Har tenk å kjøpe ny Peugeot 2008 men lurer mest på hvordan den er på vinterføre. Bor i Nord-Norge.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg